Előfizetői tartalom

Mi ez a 270 milliárd forintos tranzakció az OTP-nél?

Ahogy egyre nagyobbra nő az OTP Csoport, úgy szokhatunk hozzá az egyre nagyobb rekordszámokhoz: negyvenezer milliárd forintos mérlegfőösszeg, kétezer milliárd forintos bevétel, ezermilliárd forintos profit. Most egy kötvénykibocsátásnál jött az újabb rekord: 700 millió euró értékben bocsátott ki papírokat a bank, az eddigi legszűkebb kamatfelár, a legnagyobb orderbook és a legtöbb érdeklődő mellett. De mi volt a cél a tranzakcióval?

Az MREL (Minimum Requirement for own funds and Eligible Liabilities) egy olyan követelmény, amit az Európai Unió pénzügyi intézményeire, különösen a bankokra és bizonyos befektetési vállalkozásokra alkalmaznak. Az MREL-t az Európai Unió a 2008-as pénzügyi válság után vezetett be, hogy növelje a pénzügyi rendszer ellenálló képességét és csökkentse a közpénzből történő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés