Portfolio signature

Rekordnyereséggel indították az évet a magyar bankok, de nem mind arany, ami fénylik

Rekordprofitot mutatott ki az MNB a bankrendszerben: 499 milliárd forintos adózott banki nyereségre még soha nem volt példa az első negyedévben. A külföldről kapott osztalékok nélkül viszont nem volt kiugró a szektor megtérülése, és az osztalékbevételek mellett az extraprofitadó lefelezése is kellett az új csúcs eléréséhez. A kamatkörnyezet csökkenése eközben már látszódik a kamateredmény visszaesésében, és ez fokozni fogja a nyomást a banki jövedelmezőségen.

Az egyes bankok tavalyi éves eredményéről alábbi cikkünkben írtunk:

Közzétette az MNB a hitelintézetek első negyedéves felügyeleti statisztikáit. A nyers számok alapján még soha nem kezdődött ilyen jól a bankok éve: 499 milliárd forint volt az első negyedéves adózott nyereség (nem konszolidáltan, vagyis az OTP külföldi leánybankjai nélkül, ám a tőlük származó osztalékkal együtt). A döntően külföldről származó osztalékbevételek levonása már árnyalja a képet, de még

osztalékbevételek nélkül is több mint duplája a 232 milliárdos nyereség az egy évvel ezelőttinek.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés