Előfizetői tartalom

Nagyot nőtt a Garantiqa, minden második kkv-hitel mögött ők állnak már

Portfolio
1430 milliárd forint értékben vállalt garanciát a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások hitelei mögé tavaly a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. Az így közel 2630 milliárd forintra emelkedett kezességvállalási portfólió segítségével mintegy 3330 milliárd forint hitelforráshoz jutott a magyar kkv-szektor. A garanciaintézmény ebben az évben indítja InvestEU Garanciaprogramját.

A kezességvállalási portfólió jelentős bővülésével zárta a 2023-as évet a Garantiqa Hitelgarancia Zrt., amely nemrég tette közzé a tavalyi pénzügyi évre vonatkozó beszámolóját. A Nemzetgazdasági Minisztérium tulajdonosi joggyakorlása alatt működő állami garanciaintézmény 2023-ban – az előzetes üzleti tervét mintegy 40 százalékkal felülmúlva – összesen közel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés