Előfizetői tartalom

Újabb amerikai fenyegetést kapott a Raiffeisen, esik az árfolyam

Portfolio
Írásban figyelmeztette a Raiffeisen Bank Internationalt az amerikai pénzügyminisztérium, hogy korlátozhatják az amerikai pénzügyi rendszerhez való hozzáférését az osztrák bankcsoport oroszországi ügyletei miatt - állítja a Reuters levelezésre rálátó forrása. Bár úgy tűnik, egy olyan ügylet miatt fejezte ki aggodalmát az USA, amelytől időközben elállt a Raiffeisen, a bankcsoport részvényárfolyama 2,1%-os csökkenéssel reagált eddig a hírre a bécsi tőzsdén.

A hírügynökségi beszámoló szerint május 6-án Wally Adeyemo pénzügyminiszter-helyettes levelet küldött a Raiffeisennek, amelyben aggodalmát fejezte ki a bankcsoport oroszországi „terjeszkedésével”, valamint egy 1,5 milliárd dolláros üzlettel kapcsolatban - mondta a névtelenséget kérő személy a hírügynökségnek. Bár az Oleg Gyeripaszkához kötődő Strabag-üzletet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés