Előfizetői tartalom

Virág Barnabás: a magyarok egy része egyszerűen nem akar hitelt felvenni

Portfolio
Komoly növekedési tartalékai vannak a magyar hitelpiacnak, hiszen a sereghajtók között vagyunk a GDP-arányos hitelpenetráció szempontjából az Európai Unióban – mondta Virág Barnabás, az MNB alelnöke a Portfolio keddi Hitelezés 2024 konferenciáján tartott előadásában. A mögöttes okok között említette, hogy a lakosság egy része ódzkodik a hitelfelvételtől, és azt is, hogy a hitelezett vállalatok köre alig változik. Az első félév végére 6,75 - 7,00 százalékra várja az alapkamatot az MNB.

Virág Barnabás előadásában a hitelpiaci kilátásokról és a monetáris politikáról is beszélt: A 2022-2024 eddigi időszakában a gazdaságpolitika legfontosabb feladata a stabilitás megőrzése volt, ezen a területen nagy fejlődést sikerült elérni 2023 folyamán. Idén a fenntartható növekedési pályára való visszaállás lesz a fő feladat. Sikerült az inflációt gyorsan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés