Előfizetői tartalom

Nem sikerült a Raiffeisen manővere, mégsem száll be a Strabagba

Portfolio
A Raiffeisen Bank International igazgatótanácsa ma úgy döntött, hogy nem folytatja a Strabag részvényeinek a megvásárlására vonatkozó tranzakciót, miután nem sikerült kellő támogatást szereznie hozzá a hatóságoktól, pedig csökkenthette volna ezzel oroszországi kitettségét. A hírre negatívan reagált a bank árfolyama, jelenleg 3,2%-os mínuszban van a bécsi tőzsdén.

A Raiffeisen Bank International (RBI) decemberben döntött úgy, hogy 1,51 milliárd euróért megvásárolja a Strabag 27,78%-os részvénycsomagját az orosz oligarcha, Oleg Vlagyimirovics Gyeripaszka érdekeltségétől. Ha sikerült volna engedélyeztetni a tranzakciót, akkor az osztrák bankcsoport két lépésben csökkenthette volna vele oroszországi kitettségét, amelynek a leépítésén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés