Előfizetői tartalom

Feljelentést tesz az MNB egy engedély nélküli pénzváltó ellen

Portfolio
Az MNB 28 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a hévízi Ajsa-Kühne Kft.-re, és azonnali hatállyal megtiltotta a felügyeleti engedély nélküli pénzváltási tevékenység folytatását. A cég korábban egy pénzügyi intézmény kiemelt közvetítőjeként működött, ám megbízási szerződésének megszűntével jogosulatlanul folytatta tevékenységét.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) piacfelügyeleti vizsgálatot folytatott le a hévízi székhelyű Ajsa-Kühne Kft.-nél, azt áttekintve, hogy a társaság végez-e felügyeleti engedély nélkül pénzváltási (kiegészítő pénzügyi szolgáltatási) tevékenységet - közölte a felügyelet. A pénzügyi felügyelet munkatársai ennek keretében próbavásárlást hajtottak végre a társaság népszerű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés