Előfizetői tartalom

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Portfolio
Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a fogyasztók védelme érdekében a közelmúltban két, gyorskölcsönöket nyújtó intézmény általános szerződési feltételeit (ÁSZF) elemezte több kiválasztott téma, így az adósságkezelési díj, késedelmi kamat és az előtörlesztési jog gyakorlása kapcsán. Az érintett piaci szereplők az MNB fellépése nyomán együttműködő módon módosították...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés