Előfizetői tartalom

Figyelmeztetést adott ki a Raiffeisen, nem örülnek a tőzsdei befektetők

Portfolio
A Raiffeisen Bank International AG (RBI) arra számít, hogy az Európai Központi Banktól (EKB) a közeljövőben kérést fog kapni az oroszországi tevékenység leépítésének a felgyorsítására. Ezt a társaság már 2022 februárja óta folytatja, ugyanakkor az EKB várható elvárásai messze túlmutatnak a bank tervein, így hátrányosan befolyásolhatják a lehetőségeit az orosz leánybank eladására - figyelmeztetette részvényeseit a társaság.

A felügyeleti követelmények jelenlegi tervezete szerint az ügyfeleknek nyújtott hitelállománynak 2026-ig jelentősen csökkennie kell (akár 65 százalékkal 2023 harmadik negyedévéhez képest), ahogyan az Oroszországból származó nemzetközi fizetéseknek is – közölte a társaság. 2022 februárja óta az RBI érdemi intézkedéseket hozott az oroszországi AO Raiffeisenbankban való...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés