Előfizetői tartalom

Mi lesz a Fundamentával? - Megszólalt az új tulajdonos

Több mint másfélszeresére növeli piaci részesedését a jelzáloghitelpiacon az MBH bankcsoport a Fundamenta többségi részesedésének nemrég véglegesített megvásárlásával, állomány alapján. A Fundamenta önálló szereplőként továbbra is a piacon marad, sőt, az értékesítésben és az ökoszisztémaépítésben rejlő szinergiák kihasználása révén további jelentős növekedést tervez – derült ki a két hitelintézet szerdai sajtótájékoztatóján.

Egy hosszú adásvételi folyamat eredményeként lezárult a Fundamenta-Lakáskassza többségi tulajdonrészének a megvásárlása, ezzel az MBH Bank a lakás-takarékpénztár 76,35%-os tulajdonosa lett. A bankcsoport a tranzakcióval 480 ezer új (rendszeres megtakarításra bizonyítottan képes) ügyféllel, 530 milliárd forintnyi hitelállománnyal és 570 milliárd forintnyi betétállománnyal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés