Előfizetői tartalom

Nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank nyeresége, jön a közgyűlés

Portfolio
Kimagasló eredménnyel zárta 2023-at az MBH Jelzálogbank a volatilis piaci környezet ellenére: adózás előtti eredménye két és félszeresére, 7,4 milliárd forintra nőtt. Az auditált pénzügyi jelentés szerint a hitelintézet mérlegfőösszege az egy évvel korábbi szintről 11,4 százalékkal 906,6 milliárd forintra emelkedett, és erősítette helyét a jelzálogbank a magyar jelzálogpiacon. A társaság április 24-én tartja éves rendes közgyűlését.

Megugrott a nyereség Az MBH Befektetési Bank, a Magyar Posta és a tőzsdei befektetők érdekeltségébe tartozó, jelzálog-refinanszírozással foglalkozó társaság a 2022-es 2,15 milliárd forintról 7,38 milliárd forintra növelte konszolidált adózás előtti eredményét. Ez köszönhető annak is, hogy a nettó kamatjövedelem 30 százalékkal 8,52 milliárd forintra ugrott, a társaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés