Portfolio signature

Kilőtt az OTP – Az a durva, hogy még így is nagyon olcsó

Az ukrajnai háború kitörése után alaposan átárazták az OTP részvényeit, nem véletlenül, ugyanis a banknak Ukrajnában és Oroszországban is van kitettsége. Azóta viszont nagyot fordult a világ, az orosz és ukrán operáció leírása sem rengetné meg a bankot, miközben amíg a cégcsoporthoz tartoznak, addig szép profitot termelnek, de a többi leánybank is jól húz, 2023-ban rekordbevétele és profitja lesz a bankcsoportnak. Idén elkezdték visszaárazni az OTP-t, az árfolyam idén másfélszeresére emelkedett, és még így is olcsó az OTP.

Egyre meredekebben emelkedik az OTP árfolyama, miközben az elmúlt napokban lassan araszolt fölfelé, ma közel 4 százalékot ugrott, ezzel tavaly február óta nem látott magasságban áll. A tavaly augusztusi mélypont óta több mint megduplázódott az árfolyam, csak idén 54 százalékot emelkedett, ezzel a Magyar Telekom 95 százalékos száguldása mögött az OTP a második legjobban teljesítő hazai blue chip, és nagy szerepe van abban, hogy a BUX index a világ egyik legjobban teljesítő részvényindexe idén 37 százalékos emelkedéssel.

otpppasdfsdy

Hogy ekkora emelkedés után drága már az OTP részvénye? A számok azt mutatják, hogy nagyon nem.

Az OTP részvényei a könyv szerinti érték 85 százalékán forognak, ezzel a régiós bankrészvények között az egyik legalacsonyabb szorzón árazott papír az OTP.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés