Előfizetői tartalom

Rég nem látott roham volt az állami ingyenmilliókért az Ersténél

Portfolio
Bár a babaváró hitelek folyósítása az új évben is folytatódik, ám 2023 több szempontból fordulatot hoz a kölcsönnél. A rendkívül népszerű konstrukció sorsával kapcsolatos bizonytalanság az elmúlt év végén jelentős rohamot hozott, így idén év elején emiatt, és a közigazgatási szünet miatt is visszaesés várható, melyet a lakáspiac szűkülése tovább erősíthet. Mindeközben sokan éppen az idén kezdik meg a három éve felvett hitelük törlesztését - derül ki az Erste Bank közleményéből.

Rég nem látott rohamot hozott az államilag támogatott konstrukciónál az elmúlt év vége. Az egész tavalyi, újonnan folyósított babaváró hitelállomány negyedét utalta ki november-decemberben az Erste Bank: kétszer annyi babaváró hitelt vettek fel 2022 utolsó két hónapjában az ügyfelek, mint egy évvel korábban. A tízmilliós hitel kamatmentesen igényelhető, és amennyiben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés