Előfizetői tartalom

Banki botrányok és bírságok: nagy meglepetésre derült fény

Portfolio
A pénzügyi felügyeleti szervek és más ellenőrző hatóságok által beszedett büntetési pénzek éveken át nőttek, elsősorban a pénzmosás, a szabályszegés, a csalás és egyéb korrupciós ügyek tekintetében. Az AML Intelligence pénzügyi bűncselekményekre szakosodott ügynökség adatai azt mutatják, hogy 2021-ben ez az irány átmenetileg megfordult.

2021 első 9 hónapjában a pénzügyi visszaélésekre kiszabott büntetések teljes összege 63%-kal alacsonyabb volt, mint egy évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban. Ez az első alkalom 2017 óta, hogy októberre a bírságok összesített értéke nem érte el az előző éves szintet. Annak ellenére, hogy a bírságok globális szintje csökkent, a teljes büntetési összeg így is elérte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés