Előfizetői tartalom

Brutális eltérések a bankszámlák között: van, aki 16-szor többet fizet

Erős üzenetet küldött a héten az MNB a bankoknak, miszerint a pénzforgalmi árazásuk nem elfogadható, a csomagáras szolgáltatások elterjedését szeretnék látni. Mint a jegybank lapunk érdeklődésére küldött válaszából kiderült, az MNB elvárja, hogy viszonylag rövidebb időtávon minden bank kínálatában legyen egy olyan olcsóbb, bárki számára igénybe vehető számlacsomag, ami külön tranzakciós díjak nélkül teszi lehetővé az azonnali fizetéseket. Még idén elemzést készítenek a banki díjakról, és ezután derül majd ki, esetleg mely területeken és milyen egyéb beavatkozásokra lehet még szükség. Az ügyfelek odafigyelésére is szükség van, hiszen van, aki ugynazért a szolgáltatásért 16-szor többet fizet, mint amennyit egy másik csomagban vagy banknál fizetne.

Banking Technology 2021 A legfontosabb payment trendekről, a nemzetközi fizetési piacról és a PSD2-ről is szó lesz október 13-ai Banking Technology konferenciánkon. Regisztráció itt! Információ és jelentkezés A héten publikált Fizetési rendszer jelentésből kiderül, hogy jelenleg az ügyfelek – a mérsékelt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés