Előfizetői tartalom

Kiterítette lapjait az Erste Bank: közel 30 milliárdot buktak a koronavíruson

Portfolio
Csaknem 23 milliárd forintos adózott eredmény ért el a magyar Erste Bank 2020-ban úgy, hogy a céltartalékok 27 milliárd forinttal, a koronavírus miatt közvetlenül kieső bevételek közel 5 milliárddal rontották az eredményt. A hitelkihelyezések visszaestek a banknál, de a hitelállomány (részben a törlesztési moratórium miatt) így is csaknem 13%-kal nőtt. Az otthonfelújítási kölcsön megmozgathatja a hitelpiacot, már 1 milliárd forint feletti befogadásnál tartanak az Ersténél, várakozásaik szerint 200 milliárdosra nőhet ez a piac – hangzott el a bank mai online sajtótájékoztatóján.

Az anyabank negyedik negyedéves gyorsjelentéséről itt számoltunk be: Kapcsolódó cikkünk 2021. 02. 26. Megfelezte a koronavírus az Erste nyereségét Jelasity Radován elnök-vezérigazgató ismertette: csaknem 23 milliárd forintos adózott eredmény ért el az Erste Bank Hungary 2020-ban úgy, hogy a céltartalékok 27 milliárd forinttal rontották az eredményt, a tőkearányos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés