Előfizetői tartalom

Új világ jön a boltokban: olcsó elektronikus fizetést vezethetnek be a kereskedők

Portfolio
A kereskedelmi törvény módosítása nyomán 2021. január elsejétől kezdve minden, online pénztárgépet üzemeltető kereskedőnek legalább egy elektronikus fizetési megoldást biztosítania kell a vásárlói részére. Az a 40-60 ezer kereskedő, akiknél eddig csak készpénzzel lehetett fizetni, azonnali átutalások fogadásával is eleget tehetnek ennek a kötelezettségnek. Felthetetően a kereskedők között sokan lesznek, akik a törvényben előírtaknak - legalábbis a kezdetekben - ezen a módon felelnek majd meg.

A Pénzügyminisztérium szerint nagyjából 60 ezer olyan kereskedő fogad el csak készpénzt a pénztárnál, ugyanakkor ez a szám már piaci jelzések szerint inkább 40-60 ezer közé tehető, de pontos adatot egyelőre ezzel kapcsolatban nem lehet tudni. Az érintett kereskedők a jogszabályi változás júniusi bejelentése óta készülhetnek arra, hogy az év végi határidőre elkészüljenek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés