Előfizetői tartalom

Megvadult az OTP, hullámvasúton az árfolyam

Portfolio
Történelmi csúcsról egy hónap alatt lefeleződés, majd 70 százalékos rali. Így is összefoglalható az OTP részvényeinek elmúlt egy éve. Meg úgy is, hogy százalékosan minden idők második legnagyobb zuhanása, forintban pedig minden idők top10-éből 8 esés idén történt. Különleges év volt 2020 nem csak a világ tőzsdéin, de az OTP piacán is.

Az OTP a régiós pénzintézetek és azok részvényei között is az egyik legnagyobb sikersztori volt az elmúlt években, miközben sok bank csak küzdött például a csökkenő kamatkörnyezet miatt zsugorodó marzsokkal, az OTP sorra vette meg a régió bankjait, bevétele és profitja is egyre nagyobbra hízott, a bankcsoport negyedévente 280-300 milliárd forint bevételt és több mint 100...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés