Előfizetői tartalom

Tartalékolnak az amerikai bankok, de ez lehet, nem lesz elég

Portfolio
A legnagyobb öt amerikai bank összesen 24 milliárd dollárnyi hitelveszteség-elnyelő céltartalékot épített ki az első negyedévben, ami az előző negyedév több mint ötszöröse -írja a Quartz. A Fed egyik igazgatója szerint friss tőkét is kéne bevonniuk, hogy nemcsak stabilak maradjanak, hanem tudják is támogatni a gazdaságot az újraindulásban.

A JP Morgan elemzői arra számítanak, hogy akár 20%-ra is növekedhet a munkanélküliség Amerikában, ami egy ’30-as évek óta nem látott érték, mielőtt a második félévben ismét talpra áll a gazdaság. A tartalékok képzése jelentősen lecsippenti a bankok profitját is, a Wells Fargo például alig 1 centes EPS-t jelentett a napokban.   Kapcsolódó cikkünk 2020. 04. 14. Durva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés