Előfizetői tartalom

Friss MNB-adatok: nagy nyereséget értek el a magyar bankok

Portfolio
A tavaly év elejit megközelítő, 175 milliárd forintos adózott eredményt értek el a magyar hitelintézetek az első negyedévben. Ez számításaink szerint évesítve egészen jó, 18,6%-os tőkearányos megtérülést jelent, az év hátralévő része azonban "hagyományosan" nehezebbnek ígérkezik. A múltbeli adatokkal való összehasonlítást nagyon megnehezíti, hogy 14 bank már átállt az IFRS szerinti elszámolásra, enélkül egyébként valószínűleg év eleji rekordnyereségről beszélhetnénk.

Közzétette az MNB a magyar hitelintézetek első negyedéves statisztikáit, az említett számviteli átállás miatt azonban ezek nehezen összevethetők az egy évvel korábbi adatokkal, ezért az alábbinál részletesebb elemzéssel ezúttal nem jelentkezünk. A nagyobb részben MSZSZ, kisebb részben IFRS szerinti számok mindenesetre azt mutatják, hogy az egy évvel korábbi 191,4 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés