Előfizetői tartalom

Növekszik Magyarországon a hitel iránti étvágy

Portfolio
A hitelintézetek hitelezési folyamatait általánosan javuló tendenciák jellemzik. A hitelezési feltételek mind a vállalati, mind a háztartási szegmensben enyhültek. A teljes vállalati, és azon belül a kkv-szegmens hitelállománya egyaránt emelkedett, utóbbi - az önálló vállalkozókat is figyelembe véve - éves összevetésben 7,3 százalékkal. A háztartási új hitelkihelyezések jelentősen bővültek, így a szektor 2009 óta először nettó hitelfelvevő volt a negyedév során. Összességében mind a vállalati, mind a kkv, mind pedig a háztartási szegmensben bekövetkezett a hitelezési fordulat - áll mindez a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtóközleményében.

2016 szeptemberében a hitelintézetek teljes vállalati hitelezésének éves növekedési üteme 1,8 százalék volt, amiből az MKB szanálása keretében megvalósult portfólió-leválasztás hatását kiszűrve 3,4 százalékos növekedés adódik. A hitelezés éves bővüléséhez jelentős mértékben járultak hozzá a harmadik negyedévi tranzakciók, ugyanis a hitelfolyósítások összesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés