Előfizetői tartalom

Trump beindítaná a hitelezést, pedig az már rég beindult

Portfolio
A 2010-es Dodd-Frank törvény teljes vagy részleges visszavonásával szeretné Donald Trump beindítani a hitelezést, mondván, a szabályozói szigor csökkenti a hitelkínálatot. Ahogy azonban a Wall Street Journal is rámutatott, nincsenek is olyan nagy bajok a hitelezés volumenével Amerikában. Igaz, a szerkezete megváltozott - a nagyobb cégek és a gazdag háztartások ennek a haszonélvezői.

A hitelezés beindulásának alátámasztására néhány adat: November elején 9100 milliárd dolláron állt a bankok hitel- és lízingállománya, ami 25%-kal több, mint 2013 elején, vagyis csaknem négy évvel korábban. A válság előtti csúcs 7300 milliárd dollár volt, tehát már azt is sikerült jelentősen felülmúlni. A vállalkozásoknak nyújtott úgynevezett kereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés