Előfizetői tartalom

Csúnya vége lesz, ha elvesztik útlevelüket a londoni bankok

Portfolio
Amikor arról beszélünk, hogy a londoni City és vele a Londonban székelő bankok a Brexit után is hozzáférnek-e az egységes európai piachoz, meg kell különböztetnünk a passporting (útlevéllel rendelkezés) és az equivalence (egyfajta egyenértékűség, egyenlő bánásmód) fogalmát, a kettő ugyanis nagyon nem ugyanaz - hívja fel a figyelmet a Bloomberg. Az előzővel tudnak, az utóbbival nem tudnak a bankok tartósan tervezni.

Míg a passporting azt jelenti, hogy a londoni központtal bíró bankok továbbra is tartósan az eddigi jogokat élvezhetik az Európai Gazdasági Térség (EEA), vagyis az EU és másik három ország (Izland, Lichtenstein és Norvégia) területén, addig az equivalence nem tartós jog, hanem átmeneti privilégium, amelyet az Európai Bizottság kibocsáthat, de vissza is vonhat a bankoktól....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés