FONTOS Brit választás: brutálisat tarolt a Munkáspárt az exit poll szerint
 
Előfizetői tartalom

Bírságot kapott a Deutsche Bank, bizalmas információk szivárogtak ki

Portfolio
12,5 millió dolláros bírságot kapott a Deutsche Bank, miután egyes dolgozói bizalmas információkhoz férhettek hozzá a belső vállalati kommunikációs rendszerben. A Finra amerikai szabályozó hatóság szerint az információk a nagyobb ügyfelek olyan kereskedési adatait is tartalmazták, amelyek jelentős árfolyammozgásokat tudnak előidézni - írja a Reuters.

A hatóságok szerint a német nagybank belső politikája és szabályrendszere sem volt elegendő ahhoz, hogy megakadályozza bizalmas információk kiszivárgását jogosulatlan dolgozók felé. Egyfajta hangalapon működő belső vállalati kommunikációs rendszerről (squawk box) van szó, amely alap esetben csak olyan felhasználók számára érhető el, mint a brókerek és a pénzügyi tanácsadók....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés