Előfizetői tartalom

Olasz bankmentés: kijózanító üzenetet küldtek a németek és az osztrákok

Portfolio
Meg kell várni az európai stressztesztek e hónap végén várható eredményét, mielőtt bármiféle állami segítségről dönt az EU az olasz bankszektor számára - nyilatkozta a The Wall Street Journal szerint a német pénzügyminiszter. Osztrák kollégája szerint az olasz bankok problémájának semmi köze a Brexithez, és ez utóbbit nem szabad alibiként felhasználni a szabályok enyhítésére.

Wolfgang Schäuble szerint addig nem érdemes spekulálni az olasz bankoknak nyújtandó (a hírek szerint az olasz kormány által 40 milliárd euróra taksált) állami segítségről, amíg közzé nem teszi az Európai Bankhatóság (EBA) és az Európai Központi Bank (ECB) az európai/eurózónabeli bankok stressztűrő képességéről szóló vizsgálatainak eredményét. Ez július végén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés