Előfizetői tartalom

Magyar biztosítók: szép profit, csúnya életbiztosítások

Portfolio
Hat éve nem látott nyereséggel zárták az első negyedévet a magyar biztosítók az MNB ma közzétett adatai szerint. A MABISZ várhatóan csak a jövő héten teszi közzé cégszintű adatait, a jegybank statisztikái addig is az életbiztosítási díjbevételek évi 6,9%-os visszaeséséről és a nem-élet üzletág 6,8%-os növekedéséről árulkodnak, így mérsékelten, 0,4%-kal nőtt a piac egésze. Az ügyfelek életbiztosításban fekvő befektetései nem teljesítettek fényesen a pénz- és tőkepiacokon.

Egy (valószínűleg jelentős) biztosító csak később teszi közzé adatait, egy pedig fiókteleppé alakulás miatt nem szolgáltatott adatot, így a jegybank friss statisztikái csak korlátozottan adnak lehetőséget időbeni összehasonlításra. (A fent említett díjbevétel-változási adatok viszont szerencsére korrigáltak már - az MNB megtette ezt az összehasonlítás kedvéért)....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés