Előfizetői tartalom

Menekülnek a nagybefektetők Lengyelországból

Portfolio
A nagyobb alapkezelők kezdik visszafogni befektetéseiket Lengyelországban, miután tartanak a kormány és Brüsszel közötti harcok negatív kimeneteleitől. A lengyel tőzsdét lekövető alapok nagy veszteségeket nyeltek le a tavaly októberi választások óta, áprilisban pedig jelentősen visszaesett a lengyel kitettségű alapok kereslete - írja a Financial Times.

Júniusban megnőtt a lengyel gazdaság kilátásaival kapcsolatos pesszimizmus, miután az Európai Bizottság nyíltan támadta a lengyel kormányt annak EU-s jogrendekhez való hozzáállása miatt. A befektetők elkezdték visszafogni lengyel befektetéseiket, a lengyel kitettségű befektetési alapoknál is jelentős tőkekiáramlást lehetett látni. Két, a lengyel tőzsdét lekövető tőzsdén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés