Előfizetői tartalom

Ezek a befektetők igazán jól járnak - Harcok dúlnak a pénzükért

Portfolio
Nagy harcok dúlnak az alapkezelők között az olyan intézményi befektetők kegyeiért, mint a nyugdíjalapok vagy biztosítók, sokan jelentős költségcsökkentésekkel vonzanák magukhoz az intézményi pénzeket. Vannak olyan alapkezelők, ahol a nyugdíjpénztárak és biztosítók 25%-os kedvezmény mellett fektethetnek be - írja a Financial Times.

Az állami vagyonalapokat érintő tőkekiáramlás és az intézményi befektetők egyre kevesebb befektethető tőkéje nagy szektoron belüli harcokat indított el az alapkezelők körében. Egyesek már odáig is elmentek, hogy jelentősen, akár harmadával is csökkentik a vagyonkezelési költségeket, csak, hogy minél több intézményi ügyfelet csábítsanak magukhoz. Egy tanulmány szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés