Előfizetői tartalom

Beszáll az MKB pénztára a Gránit Bankba

Portfolio
Néhány hónapon belül másodszor emel tőkét a Gránit Bank. A Pannónia Nyugdíjpénztár 1,4 milliárd és az állam 1,7 milliárd forintos 2015 végi tőkeemelése után ugyanis most bejelentették: az MKB Nyugdíjpénztár 2 milliárd forintos tőkeemeléssel száll be a Gránit Bankba, és az állam részesedése 45%-ra csökken. Az MKB és a Gránit Bank együttműködése nem új: nemrég derült ki, hogy közösen alapítanak jelzálogbankot, hogy megfeleljenek az MNB jövő áprilistól élő szabályozásának.

A Gránit Bank közleményéből a fentiek mellett az alábbiak derültek ki: 140 millió forintos adózás előtti eredménnyel és 151 milliárd forint feletti mérlegfőösszeggel zárta 2015-öt a bank. A Portfolio számításai szerint előbbi 23%-kal elmarad az egy évvel korábbitól, utóbbi pedig lelassult, 6%-os növekedést mutat a tavalyi évben (bár a bank azt emelte ki, hogy 2010 májusához...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés