Előfizetői tartalom

Jelzáloglevelek: fél év haladékot kapnak a magyar bankok

Portfolio
2016. október 1-je helyett csak 2017. április 1-jén vezeti be az MNB azt a szabályt, hogy a hitelintézetek jelzáloghitelei mögött legalább 15%-ban jelzáloglevelek álljanak - jelentette be a jegybank. Az FHB, az OTP és az UniCredit meglévő jelzálogbankjai mellett eddig az Erste, a K&H és az MKB közölte, hogy jelzálogbank alapításával igyekszik megfelelni a szabályozásnak.

Kapcsolódó cikkünk2016.02.22Jön az újabb fecske: az MKB is jelzálogbankot alapítA stabil, hosszú lejáratú forrásokra támaszkodó jelzáloghitelezésnek és az ezt támogató, aktív jelzáloglevél-piac megteremtésének fontos feltétele a hazai zálogjogi szabályozás felülvizsgálata. A várható jogszabályi változásokhoz való megfelelő alkalmazkodási idő biztosítása érdekében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés