Előfizetői tartalom

Félnek kockáztatni a befektetők pénzét a nagyágyúk

Portfolio
A Bank of America Merrill Lynch által megkérdezett vagyonkezelők 2011 óta nem látott szintre emelték a portfólión belül a készpénzállományt. Az elmúlt hónapok piaci mozgásai miatt még a nagyok is csökkentették a kezelt vagyon kockázati kitettségét, és a részvények és magas kockázatú kötvények helyett inkább készpénzben ülnek - írja a The Wall Street Journal.

A Bank of America Merrill Lynch összesen 198 alapot kérdezett meg és a válaszokból kiderült, hogy a portfóliókon belüli pénzeszközállomány 5,6%-ot tesz ki, ilyen magas arányt legutoljára 2001-ben lehetett látni. A megkérdezett portfólió menedzserek közül csupán 5% tartja felülsúlyban a részvényeket, miközben januárban ugyanez az arány még 21% körül volt. A portfóliókban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés