Előfizetői tartalom

Jelentős létszámbővítéssel száll be a ringbe a nagybank

Portfolio
A JP Morgan 1240 dolgozót vett fel tavaly az alapkezelői üzletágába, mely egy újabb jele annak, hogy a bankszektor csökkenő hatását a befektetői iparág növekvő súlyával kívánják ellensúlyozni a globális pénzügyi intézmények. A nagybanknál ezzel 20975 főre nőtt az alapkezelői üzletág dolgozói létszáma, ami éves alapon 6%-os növekedésnek felel meg, ezzel pedig a teljes iparágat is meglepte a JP Morgan - írja a Financial Times.

A JP Morgan múlt héten közzétett, tavalyi negyedik negyedévére vonatkozó gyorsjelentéséből kiderül, hogy bár összességében 3%-kal esett a nagybank foglalkoztatotti létszáma, részben a lakossági banki divízió 10 ezres létszámleépítése miatt, voltak olyan divíziók is, amelyek profitáltak a tavalyi eseményekből. Az elmúlt két évben a JP Morganhez hasonlóan a Goldman...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés