Előfizetői tartalom

Kevesen tudnak labdába rúgni az Eximbank 16 milliárdos pályázatán

Portfolio
Két, összesen 16 milliárd forintnyi tőkealapra írt ki pályázatot az állami tulajdonú Eximbank. A pénzre alapkezelők pályázhatnak, aki megnyeri, arra használhatja fel, hogy cégekbe befektessen - írja az Index. A kiírás november 30-án jelent meg, az eredményt már ezen a héten kihirdetik, de egyelőre úgy tűnik, szűk lesz azoknak az alapkezelőknek a köre, akik meg tudnak felelni a kiírás feltételeinek.

Mindkét alap tíz éves futamidejű, az első célja olyan cégek finanszírozása, "amelyek a tőkebefektetésnek köszönhetően komoly növekedési pályára állíthatóak". A második alap export célú, azaz fő célja olyan elsősorban hazai, exportra termelő vagy exportálni tervező cégek támogatása, akik külső tőkét vonnának be a fejlődéshez. Az első alap tervezett jegyzett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés