Előfizetői tartalom

95 milliárd dollárt buktak az elit alapok

Portfolio
A válság óta nem látott mértékben vesztettek vagyont a hedge fundok 2015 harmadik negyedévében. A hedge fundok által kezelt befektetői tőke összesen 95 milliárd dollárral esett vissza az elmúlt három hónapban, a fedezeti alapok nagy része nem tudta hatékonyan lereagálni a kínai lassulás és a Fed-kamatdöntés körüli cirkuszt - írja az International Business Times.

Világszerte a hedge fundok körülbelül 2900 milliárd dollárt kezelnek, gazdag befektetők, nyugdíjalapok és intézmények bíznak rájuk elsősorban pénzt. A HFR Hedge Fund Index árfolyama 3,9%-ot esett az előző negyedévben, az S&P 500 6,4%-ot. Erről korábban itt írtunk:Kapcsolódó cikkünk2015.10.05Így buktak el a legendás befektetőkA befektetők 42 milliárd dollárt vontak ki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés