Előfizetői tartalom

Soros Györggyel is meggyűlt a baja a görögöknek

Portfolio
Meggyűlt a baja a görögöknek a főként londoni székhelyű hedge fundokkal, miután azok elkezdték adni a már így is több sebből vérző görög bankszektor papírjait. Több mint 20 hedge fund érintett - köztük Soros György Quantum alapja -, bírságot is kiszabott a görög piacfelügyeleti hatóság, amiért azok a görög banki részvények fedezet nélküli shortolásával akartak pénzt keresni - írja a Financial Times.

Már a hedge fundok is támadják a görögöket, legalábbis, ami a görög bankszektort illeti. Ugyanis több mint 20 alap, köztük olyan hedge fundok, mint Soros György Quantum alapja, a Toscafund, az Everest Capital és az Abbeville Partners is úgy igyekeztek nagyobb profitra szert tenni, hogy elkezdték shortolni a görög bankok részvényeit. Meg is kapták a bírságukat a görög piacfelügyeleti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés