Előfizetői tartalom

Megtalálták a kiskaput a biztosítók

Portfolio
2016-tól már az új tőkekövetelményi rendszer, a Szolvencia II. szerint kell működniük Európa - benne Magyarország - biztosítóinak, azonban az elmúlt években pont nem az új szabályok szellemében bocsátottak ki értékpapírokat az európai biztosítók - derül ki a Financial Times cikkéből. A biztosítók gyakorlatilag egy szabályozói kiskaput használnak ki ezzel.

Elsősorban alárendelt forrásnak számító, vagyis pénzügyi sokk idején kevésbé megbízható értékpapírokat bocsátottak ki a válság eleje óta az európai biztosítók, ugyanis ez volt nekik olcsóbb. A Szolvencia II. rezsim szellemiségének azonban épp nem ezek, hanem az elsődleges tőkeelemek felelnek meg igazán - figyelmeztette a piaci szereplőket többek között a brit felügyelet....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés