Előfizetői tartalom

Örülhetnek a befektetők az első banki gyorsjelentésnek (2.)

Portfolio
A várt 1,4 dolláros egy részvényre jutó nyereség helyett 1,45-ös EPS-ről számolt be a JP Morgan a 2015 első negyedévére vonatkozó gyorsjelentésében. A 24,82 milliárd dolláros negyedéves bevételek is felülmúlták az elemzők által várt 24,5 milliárd dolláros mértéket. A nyitás előtti kereskedésben 0,6%-os pluszban tartózkodik a bank árfolyama. A lakossági és business banking üzletág profitja 828 millió dollár volt az első negyedévben, amely 77 millió dollárral haladja meg az egy évvel korábbi értéket. A vállalati és befektetési banki üzletágban a banki profit 2,5 milliárd dollárt tett ki, szemben az előző év azonos időszaki 2,1 milliárd dolláros bevétellel. Az alapkezelői üzletágában a bank az első negyedévben összesen 1,8 ezer milliárd dolláros vagyont kezelt, ami 111 milliárd dolláros növekedést mutat az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Az alapokon belül a tőke főként a hosszú távú és likvid befektetési alapokba áramlott.

24,82 milliárd dolláros negyedéves bevételről jelentett a JP Morgan, mely meghaladta az elemzők 24,5 milliárd dolláros várakozását. Nemcsak a bevételi adatoknak örülhetnek a befektetők, hanem az egy részvényre jutó nyereségnek is, mivel a várt 1,4 dollárhoz képest 1,45 dollárról jelentett a nagybank. Ezzel a bevételi adatok 1,3%-kal, az EPS-adatok pedig 3,6%-kal haladták meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés