Előfizetői tartalom

Megvágta az MNB az MKB biztosítókat

Portfolio
Összesen 24 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a két német tulajdonú MKB biztosítótársaságra, egyebek közt az élet- és kötelező gépjármű felelősségbiztosítási termékek szabályozási hiányosságai, a szerződések tartalmával kapcsolatos jogsértések, illetve ügyfél-tájékoztatási és panaszkezelési problémák miatt - olvasható az MNB közleményében.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szokásos helyszíni átfogó vizsgálatokat folytatott le az MKB Életbiztosító Zrt-nél és a MKB Általános Biztosító Zrt-nél, a 2011 augusztusa és 2014 júniusa közötti időszakot áttekintve. A vizsgálatok megállapították: a biztosítók - amelyek 99 százalékos tulajdonosa 2014 vége óta a német Versicherungskammer Bayern - nyilvántartási és ellenőrzési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés