Előfizetői tartalom

Két országból is kivonulhat az OTP

Portfolio
Nagyot robbantott a JP Morgan, az elemzőház szerint a mostani árfolyamnál akár 50 százalékkal is többet érhetnek az OTP papírjai, a hírre el is indult a magyar bank árfolyama. De nem minden szép és jó az OTP-nél, az ukrán és az orosz bank akár tartósan veszteséges lehet, sőt, a JP Morgan azt is kiszámolta, mennyire fájna az OTP-nek, ha végképp kivonulna a két országból a bank. A bankcsoport akkor is tőkeerős maradna, de az elemzőháznak egyébként sem ez az alapforgatókönyve.

Ezért lett überoptimista a JP MorganJavul a magyar kormány és a bankok viszonya Jók a kilátások a magyar hitelezési piacon Csökkent a bankcsoport orosz és ukrán kitettsége, ezzel csökkent a kockázat, az esetleges teljes kivonulás menedzselhető Az OTP még mindig olcsó, de átárazódhat, az árazása közelíthet a cseh és lengyel bankokéhoz A saját tőke költségét 14-ről 12...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés