Előfizetői tartalom

Jelentett a CIG Pannónia: érik a fordulat (3.)

Portfolio
750 millió forinttal lejjebb szállította vagyonbiztosítási érdekeltségének értékét könyveiben a CIG Pannónia. Ennek eredményeként a negyedévet 319 millió forintos adózott veszteséggel, 2014 egészét pedig csak 204 milliós adózott nyereséggel zárta az életbiztosító. A gyorsjelentés fontosabb részletei: A fenti tételtől megtisztított, éves adózás előtti eredmény 2014-ben 954 millió forint volt, ami magasabb az elemző által vártnál. Bár a 2014-es díjbevétel alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál, a negyedik negyedév már 11%-os növekedést hozott. Ez azonban nem a rendszeres, hanem az eseti díjaknak köszönhető. Meglepően jól alakult a biztosítási portfólió minősége a negyedik negyedévben (kisebb volt a lemorzsolódás a szokottnál). Főleg a nyugdíjbiztosításoknak köszönhetően (a Quantis-szal való szerződésbontás ellenére) az értékesítési számok is javultak év végén.

Biztosítás 2015 Hasonló témákról lesz szó biztosítási konferenciánkon, regisztráljon most! Információ és jelentkezés 357 millió forintos adózás előtti eredményt várt (leírások és provízió nélkül) a Concorde elemzője a CIG Pannóniától. A biztosító azonban úgy döntött, hogy 750 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés