Előfizetői tartalom

Durva bírságok miatt zuhan Kína

Portfolio
A kínai tőzsdeindex közel 8 százalékos zuhanással indította a napot, elsősorban a pénzügyi szektort képviselő cégeket adták a befektetők. A szektor számára ugyanis rossz hírt közölt a helyi felügyelet még pénteken: 12 brókercéget büntettek meg, mivel nem tartották be a margin call-ra (letétfeltöltési felszólításra) vonatkozó szabályozási előírásokat - írja a Marketwatch.com.

Rosszul indult a hét a kínai tőzsdén, a Shanghai Composite Index 7,7 százalékot zuhant, ilyen mértékű napon belüli esésre 2008 júniusa óta nem volt példa Kínában. A kínai értékpapír-felügyelet pénteken jelentette be, hogy két hétig tartó átfogó vizsgálatuk eredményeképpen 12 brókercéget bírságolnak meg a margin call-okra vonatkozó szabályozások megsértése miatt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés