Előfizetői tartalom

Csalódás az első banki gyorsjelentésben (3.)

Portfolio
A várt 1,31 dollártól elmaradó, 1,19 dolláros egy részvényre jutó eredményről (EPS) adott számot a JP Morgan. A 23,552 milliárd dolláros bevétel szintén elmarad a várttól, sőt az egy évvel korábbitól is. A nyitás előtti kereskedésben 2,3%-os esést mutat az árfolyam a negyedik negyedéves gyorsjelentés közzétételét követően. Fontosabb részletek: az egy évvel korábbi 5,3 milliárd dollárról 4,9 milliárd dollárra esett a nettó eredmény, a jogi költségek 990 millió dollárral rontották az eredményt, a nettó kamatbevételek 2%-kal emelkedtek, a jelzáloghitel-kihelyezés 1%-kal csökkent, a betétállomány 8%-kal nőtt.

A 23,552 milliárd dolláros bevételek kissé elmaradnak a várttól, és csökkenést jeleznek az egy évvel korábbihoz képest is a JP Morgannél. Az egy részvényre jutó eredmény a vártnál 9%-kal, az egy évvel korábbinál 12%-kal alacsonyabb.A gyorsjelentés több érdekes részletet is tartogatott: A társaság eredményére rányomta a bélyegét egy 990 millió dollárra rúgó jogi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés