Előfizetői tartalom

A nyugdíjasok pénzével játszanak, mégis bíznak bennük

Portfolio
A legújabb felmérések szerint még a rossz teljesítmény ellenére is ömlik a pénz a hedge fundokba. Bár a nagyobb nyugdíjalapok közül már jó páran úgy döntöttek, hogy nem szavaznak további bizalmat a magas költségekkel dolgozó alapoknak, de az intézményi befektetők 26%-a még így is növelné a hedge fundok felé fennálló kitettségét - írja a Financial Times.

A Preqin intézményi befektetőket célzó éves felmérése szerint a válaszadók 26%-a növelni kívánja ebben az évben a hedge fundokban lévő befektetéseinek mértékét, ezzel szemben pedig csupán 16% szeretné csökkenteni azt. Az eredmények azután kerültek napvilágra, miután 2014-ben a hedge fundok a legrosszabb éves teljesítményt mutatták fel 2011 óta. Ráadásul múlt héten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés