Előfizetői tartalom

14 milliárdot kalapozott össze a magyar világsiker

Portfolio
A Prezi vezérigazgatója egy interjúban arról beszélt, hogy 57 millió dolláros (14 milliárd forintos) tőkebefektetést hajtott végre a társaságban két amerikai kockázatitőke-befektető. 2011-ben fordult elő hasonló eset, az 50 millió felhasználót maga mögött tudó magyar cég a forrást agresszív növekedésre használja fel, Árvai Péter szavaiból akvizíciókra lehet következtetni. A Reuters beszámolója szerint a közeljövőben tőzsdére lépés nem lesz, de idővel ez is alternatíva, különösen a kockázati tőkések részvétele miatt.

Fontos pillanathoz érkezett a prezentációs technikát forradalmasító Prezi, több kockázatitőke-befektető jóvoltából 57 millió dollárt, vagyis közel 14 milliárd forintnak megfelelő összeget kaptak a további terjeszkedéshez. A szükséges tőkét a Spectrum Capital és a már korábban is befektetőként jelenlévő Accel Partners biztosítja. Utóbbi cég vezetésével már második...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés