Előfizetői tartalom

Ezért ugrottak rá a nagybankra a befektetők (2.)

Portfolio
Vegyes számok érkeztek a Bank of America harmadik negyedéves jelentésében: az egy részvényre jutó nyereség a vártnál jobb, mínusz 0,01 dollár lett, míg a 21,4 milliárd dolláros bevétel épp a várakozásoknak megfelelően alakult. Mindemellett a bank 5,3 milliárd dolláros megállapodásról is beszámolt, amit a jelzálogpiaci szabálytalanságok ügyében kellett kifizetnie. A bank árfolyama a tőzsdei nyitást követően jelenleg 0,48%-os pluszban tartózkodik. A fontosabb részletek: A vártnak megfelelő bevétel adatok érkeztek. A társaság nettó bevétele jelentősen elmarad az előző év azonos időszakához képesti profittól. Tovább javult a kihelyezett hitelek minősége, a bank 407 millió dolláros tartalékot szabadított fel. Az átlagos betétállomány 4%-kal nőtt éves szinten.

Mit mutatnak a számok? A várt bevételi eredményeket közölte a Bank of America harmadik negyedéves jelentésében. A bank profitja 168 millió dollár volt a negyedévben, ami jelentősen elmaradt az előző év hasonló időszaki 2,5 milliárd dolláros profitjához képest. A bevételek a vártnak megfelelően 21,4 milliárd dollárt tettek ki. Mindazonáltal a piac által várt mínusz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés