Előfizetői tartalom

OTP: reméljük, ez volt az utolsó csapás

Portfolio
A válság óta egyetlen ország sem ért el érdemi növekedést működő bankrendszer nélkül - hívta fel a figyelmet az OTP mai exportrendezvényén Wolf László vezérigazgató-helyettes. A banki veszteségek ellenére tapasztalható verseny a bankok között - hangsúlyozta, és a devizahiteles elszámolásra utalva azt mondta: reméljük, hogy ez volt az utolsó nagy csapás, a bankadó enyhülni, a hitelezés pedig nőni fog. A vállalati hitelpiacon a 2008-as 7,5%-ról mára 12,6%-ra növelte részesedését az OTP - ismertette Csonka Tibor kkv-igazgató, aki szerint egyre fontosabb tevékenységükben az exportfinanszírozás.

Wolf László többek között az alábbiakról beszélt a rendezvényen:Idén 3,3%-os, jövőre pedig 2,0%-os GDP-növekedésre számít az OTP. Az infláció idén mindössze 0,1%, jövőre 1,9% lehet. A 317 forintos euróárfolyam Wolf szerint "érthetetlen", örömteli viszont, hogy a gazdaság egyensúlyi helyzete folyamatosan javul. Az építőipar 9,8%-os növekedése nem fenntartható, hiszen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés