Előfizetői tartalom

209 év után megtörte a csendet a svájci privátbank

Portfolio
A jogi forma megváltozása miatt féléves jelentést kell közzétennie a Pictet privátbanknak, erre a mai nap folyamán sor is került, az alapítás óta először. A bank június végéig 975 millió frankos árbevételt ért el, az adózott eredménye 203 millió frank volt, miközben a kezelt vagyon 404 milliárdon állt. A szolgáltató arra vonatkozóan nem tett utalást, hogy az amerikai hatóságokkal való megegyezés kapcsán milyen büntetéssel számolnak - derül ki a társaság honlapján közzétett adatokból.

Az 1805-ben alapított Pictet Svájc legnagyobb magánkézben lévő privátbankja, méretét tekintve pedig harmadik a UBS és a Credit Suisse után. Az alapítók leszármazottjainak kezén lévő bank a története során eddig sosem hozta nyilvánosságra a főbb működési számait, most viszont erre is sor került. A mai napon tették közzé az első féléves jelentésüket, amelyre azért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés