Előfizetői tartalom

Bivalyerős teljesítmény az Allianztól (2.)

Portfolio
A Reuters 1,55 milliárd eurós elemzői konszenzusát felülmúló, 1,76 milliárd eurós adózott eredményről számolt be az Allianz. A biztosító pénteken közzétett második negyedéves gyorsjelentésének fontosabb részletei: Az eredmény a legjobb elemzői becslést is felülmúlja, A vagyonkezelési divízió tovább gyengélkedett, a biztosítási értékesítések viszont jól mentek, és minden biztosítási üzletág jól teljesített, Az éves eredményterv időarányos része túlteljesült, így a korábban jelzett 9,5-10,5 milliárd eurós működési profitsáv felső szélét veszi célba a biztosító.

Az adózás előtti eredmény 9%-kal, a nettó eredmény 11%-kal nőtt a második negyedévben az Allianznál, így a részvényesek 1,755 milliárd eurós nettó eredménynek örülhetnek.Bár bevételi szempontból az egyes üzletágak egyaránt növekedtek, profitszempontból ez nem mondható el: a vagyonbiztosítási (property-casualty) üzletág profitja 3,2%-kal 969 millió euróra csökkent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés