Előfizetői tartalom

Még mindig ezekért rajonganak a befektetők

Portfolio
Ismét örömteli folyamatokat láthattunk a június 25-én zárult hét során, a fejlődő piaci részvény- és kötvényalapok esetében is tőkebeáramlás következett be az EPFR legfrissebb statisztikái szerint. Ráadásul utóbbi esetében ez volt zsinórban a tizenegyedik hét, ami tőkebeáramlással zárult, aminek köszönhetően jelentősen javult az alapkategória idei teljesítménye. Ugyanakkor némi aggodalomra adhat okot, hogy mind a részvény, mind pedig a kötvényalapok esetében a tőkebeáramlás mértéke csökkent az elmúlt hetekben.

Az EPFR Global friss adatai szerint a fejlődő piaci részvényalapokba a június 25-én zárult hét során közel 0,5 milliárd dollár friss tőke érkezett. Vagyis a korábbi hetekben tapasztalhatónál szerényebb tőkebeáramlásra került sor. Ebben az is szerepet játszhatott, hogy az MSCI EM indexének az értéke (az elmúlt hónapok menetelését követően) esett, ami óvatosságra intette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés