Előfizetői tartalom

Még az OTP is lehet veszteséges

Portfolio
Az egy évvel korábbihoz képest mérsékelten csökkenő összes bevétellel, valamelyest emelkedő működési költségekkel és jelentősen megugró kockázati költségekkel számolnak az elemzők az OTP-nél. A bank május 16-án, pénteken hajnalban teszi közzé negyedéves számait, amely már tartalmazza az egész éves bankadót, de a várakozások szerint goodwill leírást is, részben emiatt lehetett veszteséges az OTP az első negyedévben.

Az elemzői várakozások alapján az OTP bevételei az egy évvel korábbihoz képest2 százalékkal 208,5 milliárd forintra csökkenhettek az idei első negyedévben, a nettó kamatbevétel 4 százalékkal eshetett vissza, a díj- és jutalékbevételek azonban 10 százalékkal emelkedhettek. Az orosz és az ukrán operációban az OTP valószínűleg magas céltartalékolást hajtott végre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés